Phil Ivey

philiveyDet går inte att skriva om profiler inom pokervärlden utan att ta upp Phil Ivey. Han är född 1976 och bor, så klart, i Las Vegas. Han har 10 WSOP-armband och är sannolikt en av de pokerspelare som tjänat mest pengar. Det finns mycket att säga om Ivey men det som fick mig att få upp ögonen för honom var när Doyle Brunson pratade om sin bortgångne vän Chip Reese. Chip Reese var också en pokerspelare. Han ansågs vara otroligt bra och var också en av de största vinnarna på poker. Chip Reese var förhållandevis okänd runt om i världen tills han kom till ett finalbord i WPT. Det roliga med den händelsen är att han normalt sett inte spelade turneringar. Sen hade hans dotter frågat honom ”Pappa, varför får vi aldrig se dig sitta i tv och spela poker?” Chip Reese bestämde sig då för att låta dottern få sin önskan uppfylld och ställde upp i en WPT-turnering. En turnering där han gjorde riktigt bra ifrån sig.

I december 2007 dock Chip Reese och efter hans bortgång ska Phil Ivey ha kontaktat Doyle Brunson och berättat att han var skyldig Chip Reese en ansenlig mängd pengar, och han undrade då vem han skulle betala dem till nu när Chip gått bort. Doyle ska ha sagt att han skulle ge pengarna till hans familj vilket Phil Ivey ska ha gjort. För Doyle var det rörande och han menade att Phil Ivey var av den gamla skolan, där heder var viktigt. Många av de nya spelarna hade aldrig gjort så där utan hade varit glada att de slapp betala tillbaka en så stor skuld, men inte Phil Ivey. Han gjorde rätt för sig. Vilket är hedervärt.

Phil Ivey var också involverad i Full Tilt Poker och fick från början ta emot en del mindre smickrande kritik efter skandalen kring pokersiten. Det framgick ganska snart att Phil Ivey inte var inblandad i några oegentligheter i samband med att siten blev stängd av Department of Justice och när det såg som mörkast ut ska han ha gått ut och sagt att han inte tänkte spela någon livepoker förrän alla spelare på Full Tilt fått tillbaka sina pengar.

Från det jag fått fram och vet om Phil Ivey så verkar han vara en ärlig och trevlig person som har heder, moral och principer. Han är inte den som skor sig på andra på ett sätt som ofta förknippas med professionella gamblers.