Dan Harrington

danharringtonDan Harrington är en riktig gammal räv när det kommer till poker. Han har varit med sedan långt innan jag ens var påtänkt. Jag lärde känna Dan Harrington när han kom trea i WSOP 2003. Han blev utslagen av Chris Moneymaker som blev det årets vinnare och en av orsakerna till att poker blev så enormt populärt. Det blev så populärt att det till och med skapats ett ord kring det hela som är The Moneymaker Effect. Harrington var dock ett respekterat namn inom pokervärlden långt innan jag fick upp ögonen för honom. Hans första pengavinst i WSOP var redan 1986. Året efter så tog han sig till finalbordet i Main Event och åkte ut på sjätteplats. Det var förövrigt det året som Johnny Chan vann. Alla som sett Rounders vet vad jag pratar om. Johnny Chans vinsthand upprepas gång på gång i den filmen som en av de mest perfekt spelade pokerhänderna. Samma år slutade Howard Lederer, som på senare år mest är känd för sin involvering i skandalen kring Full Tilt Poker, på femte plats. Samma år som han vann main event vann han även $2.500 no limit holdem-eventet och fick $249 000 i vinst. Det går att skriva mycket om hans turneringsvinster. Han har vunnit Sven-Card Stud på European poker open i london och gjorde sitt första framträdande på WPT 2005. Han har också varit med i NBC-programmet Poker After Dark.

Harrington är en intressant karaktär då han, innan han började med poker, spelade backgammon och var också en riktigt vass schackspelare. 1971 vann hann Massachusetts State Chess Championship. Innan han blev pokerspelare jobbade han som konkursadvokat. En annan rolig sak med Dan Harrington är att han spelade poker med Microsoft grundare Bill Gates under sin tid på Harvard.

Han har också varit med och skrivit tre pokerböcker om turneringspoker, två om no limit holdem cash games och en bok om online no limit cash games. Böckerna är överlag rätt bra och han tar upp viktiga poäng. Jag skulle säga att hans böcker hålla lika hög klass som vilka andra pokerböcker som helst.